Pretraži Intea.hr

O nama
Automatizacija
Komunikacije
Reference
Downloads
Kontakt

Novosti
27.02.2017.
Džibuti - "DPP Boulaos - 4 x AC110 to AC160 Upgrade" - puštena u rad modernizacija ABB sustava automatizacije.O KRAJNJEM KORISNIKU
ELECTRICITE DE DJIBOUTI (EDD) je državna tvrtka koja upravlja proizvodnjom, prijenosom i distribucijom električne energije u Republici Džibuti.

O POSTROJENJU
Diesel Elektrana Boulaos
DPP Boulaos je najveća elektrana u Džibutiju. Sastoji se od niza generatora različitih snaga, kojima upravljaju sustavi automatizacije raznih proizvođača..

DPP Boulaos

O PROJEKTU
Cilj projekta je zamjena zastarjelih ABB procesnih kontrolera koji upravljaju generatorima u elektrani Boulaos - Djibouti. U prvoj fazi, četiri (4) postojeća, zastarjela ABB "AdvantController 110" su zamijenjena sa "AdvantController 160". To je eliminiralo probleme sa održavanjem zastarjele opreme, omogućilo spajanje vanjskih "pametnih" jedinica i korištenje naprednih funkcija koje nudi AC160.

AdvantController 160

O SUSTAVU AUTOMATIZACIJE
ABB dio automatizacijskog sustava u DPP Boulaos sastoji se od: 4 x AC110, 4 x AC160, 2 x AC800M i 800xA Radnog mjesta operatera.
Generatorima G13-16 upravljaju ABB procesni kontroleri "AdvantController 160", G25 je upravljan od ABB procesnih kontrolera "AdvantController 110", dok je automatizacija zajedničkih postrojenja realizirana pomoću ABB AC800M.
ABB IndustrialIT 800xA HMI/vizualizacija omogućuje centralizirani nadzor i upravljanje generatorima.

Boulaos ABB Automation System

INTEA OPSEG ISPORUKE
Prema narudžbi kupca, opseg isporuke je bio:

  • četiri (4) HW kompleta za zamjenu AC110 sa AC160,
  • radovi na terenu (konfiguriranje, integracija, puštanje u rad) koji su potrebni za modernizaciju samo jednog AC110 u AC160,
  • tehnička obuka i osposobljavanje osoblja krajnjeg korisnika, da bi mogli sami relizirati preostale 3 modernizacije.


Operator screen sample

ISHOD
Modernizacija je dovršena na vrijeme. Radovi na terenu su trajali prema planu, 10 radnih dana za 2 inžinjera, ali puštena su u rad sva 4 nova kontrolera i osposobljene sve njihove serijske komunikacije. Zahvaljujući zamjeni zastarjelih kontrolera, znatno je poboljšana pouzdanost, sigurnost i rapoloživost postrojenja. Troškovi održavanja su bitno smanjeni.
Zadovoljstvo krajnjeg korisnika ishodom projekta je eksplicitno potvrđeno.

INTEA - PRIJAŠNJI ANGAŽMANI
INTEA je prisutna na ovom postrojenju od 1999.
Ukupno 16 narudžbi za raznu opremu i radove u tom periodu, za istog krajnjeg korisnika, dodatno svjedoči o potpunom zadovoljstvu naručitelja.Prethodna novost | Sljedeća novost


© 2019 Intea [ print verzija ]